Can Vidalic
(Bàscara - Alt Empordà)

Bàscara - Can Vildalic (Foto: Albert Esteves, 2013)

Bàscara - Plaça Major amb can Vidalic al fons

Bàscara - Plaça Major amb can Vidalic al fons (Foto: Albert Esteves, 2013)

Bàscara - Can Vildalic, foto antiga

Bàscara - Can Vildalic, foto antiga (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya-, 1919)

Situació Pl. Major, 1 - Pl. del Pessebre, 2
Es tracta d'un antic hostal, documentat des de l'any 1473. Situada a la plaça Major, just al costat del portal de l'antiga muralla, amb una façana antiga que dóna a la plaça i una altra de més moderna que aboca extramurs. La façana gòtica mostra un portal adovellat, ara convertit en finestra, i dues finestres coronelles triforades. A l'interior es poden veure els elements de la façana antiga que donava extramurs, també gòtica, ara invisible des de fora perquè s'hi va afegir un cos modern. La casa degué ser remodelada al segle XVI (hi ha una llinda a l'interior amb la data de 1589), quan encara funcionava com a hostal. Actualment és un restaurant.