Castell de Calabuig
(Bàscara - Alt Empordà)

Bàscara - Castell de Calabuig

Bàscara - Castell de Calabuig (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Calabuig
Es troba integrat en l'actual edifici de l'església de Sant Feliu. la part corresponent al castell està localitzada a la part de migdia, on encara hi podem veure les espitlleres, un portal adovellat, ara tapiat, i les restes d'una finestra geminada.

Els Calabuig, senyors del lloc i del castell, estan documentats des de l'any 1019. L'any 1249 el castell va passar, per matrimoni, als Rocabertí. La rebel·lió d'aquests contra el rei Jaume II va suposar la destrucció del castell l'any 1275. Va ser reconstruït poc després i es va mantenir sota el domini dels Rocabertí fins al segle XVI. Aleshores va passar a mans dels Palol d'Onyar i després als Senesterra.