Església de Sant Feliu de Calabuig
(Bàscara - Alt Empordà)

Bàscara - Església de Sant Feliu de Calabuig

Bàscara - Església de Sant Feliu de Calabuig (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Calabuig
InterèsEspecial interès Interessant
L'antiga església parroquial de Calabuig estava situada a un altre indret, entre el mas Rafel i la carretera de Vilaür. Enrunada amb els terratrèmols de 1427-28, es va decidir aprofitar com a parroquial la capella del castell. Durant els segles XVI i XVII es va anar refent i ampliant el temple, sobre les restes del castell. És un edifici de planta rectangular, de dos cossos, cobert amb volta apuntada. Als costats de l'altar principal hi ha dos arcs de mig punt adovellats, bastits a la segona meitat del segle XVI. El del nord presenta, a la dovella central, l'escut de la família Senesterra. La façana principal, amb el campanar de torre, s'obre amb una porta de llinda recta i una rosassa. Tot el conjunt ha estat restaurat modernament.