Església de la Mare de Déu dels Dolors
(Barcelona | Badal - Barcelonès)

Barcelona - Església de la M.D. dels Dolors

Barcelona - Església de la M.D. dels Dolors (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep M. Pericas Morros
Situació Begur, 8
Va ser construïda a conseqüència de l'increment demogràfic del barri, que feia insuficient la parròquia de Santa Maria de Sants. L'any 1936 es va poder salvar de la crema d'esglésies per la seva proximitat a la destil·leria Pujol i Grau, que va fer témer als milicians que es produís una greu explosió. És un temple de caràcter historicista, de planta rectangular amb un absis semicircular més estret que la nau. Per entrar al recinte cal travessar un portal sobre el qual s'alça una torre de pedra, inacabada.

*La parròquia dels Dolors de Sants va ser consagrada el 23 de gener de 1933. Llavors les cerimònies religioses van emprar provisionalment una nau comprada a l'empresa Pujol i Grau, la qual anava cedint espai, a mesura que avançaven les obres del temple. La nau principal del temple fou acabada i consagrada el 1949. La façana va acabar-se el 1965. La torre del campanar està inacabada, però el projecte era que tingués 25 metres.*

*Informació aportada per Josep Grogués