Fàbrica Serra i Balet
(Barcelona | Badal - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Serra i Balet

Barcelona - Fàbrica Serra i Balet (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJaume Gustà Bondia
Situació Begur, 44-52
Antiga fàbrica Arañó, Ventajó i Cia i posteriorment (1913) Manufactures Serra i Balet, va ser una fàbrica tèxtil de velluts i panes que es va mantenir activa fins a l'any 1982. En l'actualitat el seu espai interior està ocupat per un club esportiu, amb una gran piscina, i la plaça de l'Olivereta, que s'ha convertit en un dels centres neuràlgics del barri.

L'edifici va ser projectat per Jaume Gustà els anys 1899-1900 i construït entre 1901 i 1903. Presenta la típica fesomia de l'arquitectura industrial de l'època, amb façanes d'obra vista, pilars de ferro i fusta a la coberta. A la plaça de l'Olivereta es conserva la imponent xemeneia, ara envoltada d'arbres i espais lúdics.