Casa del Senyor
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Casa del Senyor

Gelida - Casa del Senyor (Foto: Albert Esteves, 2013)

Gelida - Casa del Senyor (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Àngel Guimerà, 15
Casal fortificat del segle XVI construït probablement per la família Bertran, que senyorejava el castell des del segle XIV. Està documentat des de l'any 1593. Ha sofert algunes modificacions, particularment al costat on s'ha configurat un habitatge independent. Amb tot, manté alguns finestrals emmarcats amb pedra, el portal adovellat de punt rodó i els seus elements més característics: dues garites cantoneres poligonals, amb espitlleres. L'element més destacat és l'escut que presideix la porta, corresponent a l'escut d'armes de Francesc de Tort i d'Oluja (Casseres v1590 - Gelida 1653), casat el 1615 amb Àngela Despalau, filla dels senyors de Gelida.

L'any 1783 el casal va ser venut pels senyors de Gelida a Josep Rossell. Més tard va passar a la família Barceló.