Can Torres
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Can Torres

Gelida - Can Torres

AutorFrancesc de Paula Nebot Torrens
Situació Anselm Clavé, 42
Casal senyorial construït el 1917, encàrrec de Joan Torras Puig, industrial fill de Joan Torras Guardiola, fundador de la foneria Torras Herreria y Construcciones, altrament dita Can Torras dels ferros. De notables proporcions i envoltada de luxosos jardins i la masoveria, va ser una de les primeres cases d'estiueig de Gelida, amb planta baixa i porxo, pis amb capella de vistosos vitralls i golfes. Es caracteritza per la seva coberta de pissarra, amb mansardes i llanterna, d'estil francès, i per la torratxa lateral i les cresteries, reixa amb les inicials JT i altres elements metàl·lics, fabricats probablement a la mateixa foneria Torras.

Consta una ampliació de les golfes del constructor Delfí Mas Valls de cap a 1920.