Casa de la Vila (edifici antic)
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2013)

Gelida - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLaureano Arroyo Velasco
Situació Barceloneta, 14-18
L'edifici de l'Ajuntament va ser iniciat l'any 1879 seguint un projecte de l'arquitecte Laureano Arroyo (Barcelona, 1848 - 1919), que acabava d'arribar a Gelida com assessor facultatiu municipal. Es va situar en un antic oliverar, propietat de Can Rius. Del projecte inicial, molt ambiciós, només es va poder acabar el cos principal, inaugurat l'any 1880. És un edifici de tipologia eclèctica, amb elements classicistes habituals en l'arquitectura dels edificis públics de l'època.

L'any 1924 va ser reformat interiorment per Josep Ros Ros i el 1951 es va refer la façana, sense alterar la volumetria de l'edifici. Finalment, l'any 2004 va ser objecte d'una important rehabilitació, quan es va obrir a la nova plaça de la Vila, on ara hi ha l'entrada principal.