Molí de ca l'Oliver
(Sant Quintí de Mediona - Alt Penedès)

Sant Quintí de mediona - Molí de Ca l'Oliver (Foto: Albert Esteves)

Sant Quintí de Mediona - Molí de Ca l'Oliver

Sant Quintí de Mediona - Molí de Ca l'Oliver (Foto: Albert Esteves, 2013)

TipusMolí
PeríodeSegle XVIII
Situació Camí que surt prop del Km. 22 de la C-244 en direcció est. A uns 500 m trencall a la dreta.
Necessita intervenció urgent
Conjunt de tres molins més algunes cases, que formen com un carrer, i la bassa, tot just al costat de la riera de Mediona i del camí vell de Vilafranca. El primer molí paperer degué ser construït l'any 1703, segons la data gravada en una arcada, però hi ha notícies de l'existència d'un molí fariner més antic situat ben a prop. Segons J.M. Madurell, eren dos molins de paper blanc i dos de paper d'estrassa que van deixar de funcionar a finals del segle XIX.

Els edificis, amb fàbrica de paredat i alguns trams amb carreus de bona mida, mostren les cantoneres de pedra i alguns portals adovellats, i, ara abandonats, constitueixen un conjunt de gran interès, en un entorn natural magnífic. Llastimosament, alguns murs es troben en perill d'enderrocament.