Mas Romeu
(Font-rubí - Alt Penedès)

Font-rubí - Mas Romeu, inscripció d'un portal (Foto: Albert Esteves, 2013)

Font-rubí - Mas Romeu, rellotge de sol

Font-rubí - Mas Romeu, rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Ctra. BP-2126, km. 4, a 600 m
Masia de dimensions molt notables edificada al segle XVIII, tot i que modificada en èpoques posteriors. Als portals, adovellats, hi ha les dates de 1789 i 1819 amb sengles inscripcions. A la més antiga hi llegim Joseph Romeu te fecit fer i a l'altra: Sens fer traballar Pages Campar be ynposiple es. En aquesta hi ha gravades, a més, diverses eines de pagès.

Hi destaquen també els carreus de les cantoneres, així com els portals i els arcs de maó vist de la galeria superior. Es troba en molt bon estat. Crida l'atenció un acolorit rellotge de sol, signat l'any 2010.