Església de Sant Genís
(Torrelles de Foix - Alt Penedès)

orrelles de Foix - Porta de la rectoria

orrelles de Foix - Porta de la rectoria (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorJosep Simó i Fontcuberta (reforma)
Situació Carrer del Raval, 63
L'església parroquial de Sant Genís va ser construïda al segle XVIII, probablement al mateix temps que la Rectoria, al portal de la qual hi ha la data de 1779. El temple va ser reformat l'any 1855 per l'arquitecte Josep Simó i Fontcuberta, i remodelat de nou l'any 1923.

És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó amb llunetes i capçada amb un absis arrodonit. Té quatre capelles laterals per banda. A la façana principal hi destaca el campanar, de tres cossos en degradació, el coronament mixtilini i la gran portalada. Aquesta està flanquejada per dos parells de columnes, les quals sostenen un entaulament decorat amb gerros i presidit per la imatge del sant.