Mas les Torres Altes
(Torrelles de Foix - Alt Penedès)

Torrelles de Foix - Mas les Torres Altes

Torrelles de Foix - Mas les Torres Altes (Foto: Albert Esteves, 2013)

Torrelles de Foix - Mas les Torres Altes (Foto: Pere Català - Patrimoni Gencat, 1962)

Situació Camí de la urb. Plana de les Torres, trencall a l'esquerra
Necessita intervenció urgent
Masia d'origen medieval situada al sector conegut com les Torres, un conjunt de masies esparses prop de les quals hi ha una urbanització moderna. A l'edat mitjana era un conjunt de tres torres. La més antiga, d'època romànica, era una torre circular feta amb pedres carejades, de 175 cm de diàmetre interior. Al seu costat s'hi va afegir encara en època remota una altra torre de planta lleugerament trapezial. I encara amb posterioritat s'hi afegí un altre cos, a la banda de llevant. Modernament se'n va fer una restauració que va alterar irremeiablement l'estructura. Des de fa uns quants anys es troba en obres, aturades.