Masia Estalella
(Castellví de la Marca - Alt Penedès)

Castellví de la Marca - Masia Estalella, celler

Castellví de la Marca - Masia Estalella, celler (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorAntoni Pons Domínguez
Situació Camí que surt de la crtra. 2178, km 3
InterèsEspecial interès Interessant
La masia Estalella és un dels edificis modernistes més interessants de la comarca. Va ser projectat per Antoni Pons Domínguez l'any 1909. La masia, situada dalt d'un petit pujol, té origen medieval, està documentada des de 1225.

L'edifici modernista evoca aquest passat medieval tant pel que fa a alguns dels seus elements ornamentals com pel que representa la torre de planta circular i coberta punxeguda de ceràmica vidriada, un dels elements visuals més potents de la casa. L'estructura és complexa, amb dos cossos, un més avançat que l'altre. El cos més reculat té a la planta baixa unes originals obertures apuntades, amb doble mainell. Un altre element destacat és la barbacana de sota el teulat, sostinguda amb permòdols de maó vist esglaonat. El conjunt compta amb un celler, amb arcs diafragmàtics.