Cal Cassanyes del Pla
(Castellet i la Gornal - Alt Penedès)

Castellet i la Gornal - Cal Cassanyes

Castellet i la Gornal - Cal Cassanyes (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Camí de Can Cassanyes
És una de les masies més notables de la comarca. D'origen medieval, l'edifici actual, un bloc compacte de planta baixa pis i golfes, amb teulada a quatre aigües, és de la primera meitat del segle XVII, amb reformes posteriors. A les rajoles d'entrada hi ha la data de 1638 i a una finestra lateral la de 1687. El jardí és tancat per un baluard datat l'any 1850. Ha estat acuradament restaurat i es troba en un estat excel·lent. De les façanes en destaca el portal adovellat, el rellotge de sol, i les finestres emmarcades amb pedra, algunes de les quals motllurades. L'interior conserva interessant mobiliari d'època.