Església de Sant Pau de Narbona (Pomar)
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Església de Sant Pau de Narbona

Ribera d'Ondara - Església de Sant Pau de Narbona (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Pomar
En fase de restauració, l'església de Pomar ofereix al visitant una imatge insòlita, especialment pel fet de mostrar al frontis dos campanars de doble espadanya. Un d'ells, el més baix, constituïa una de les entrades al clos murallat. D'altra banda, la volta apuntada no té teulada, és un terra pla d'un antic habitatge.

L'església, documentada a partir del segle XIV, està dedicada a sant Pau de Narbona, que ens fa pensar en algun tipus d'influència franca. L'aparell constructiu és de pedra local, carejada i escairada, de mida irregular. Al frontis hi ha una obertura en forma de creu i a un mur lateral un portal adovellat, cegat. A l'interior es conserva una pica beneitera medieval.