Cal Vidal (Montpalau)
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Cal Vidal de Montpalau

Ribera d'Ondara - Cal Vidal de Montpalau (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Montpalau. Carrer de Sant Jaume
Gran casal d'origen antic però molt reformat en època contemporània. Consta d'un cos principal i diversos cossos exteriors que abasten una gran superfície de terreny. La façana principal dóna dins de l'antic recinte clos i està travessada per una volta que dóna pas al carrer. La major part d'estructures visibles són del segle XVIII i de la reforma moderna. A la porta de la façana de migdia hi ha un anagrama amb la data de 1791. En aquesta casa va néixer Ramon Vidal i Trull, fundador l'any 1919 de la Cooperativa Comarcal de Cervera, popularment anomenada el Sindicat, de la qual fou president prop de cinquanta anys.