Casa Francesc Pastor
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Provença, 258 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Provença, 258 (Foto: Graciel·la Vidal, 2014)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Provença, 258
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1895 i enllestit tres anys després. Es tracta de la remunta d'un edifici més antic, de planta baixa i pis, propietat d'Antoni Marsà. Adquirit per l'escultor Francesc Pastor, va ser reformat per Enric Sagnier. Aquesta ampliació està definida en dos trams, cadascun d'ells de dos pisos, separats per un balcó corregut. El tram central té només obertures laterals i un gran esgrafiat al centre. El tram superior té un caire completament diferent, amb tres línies d'obertures i un coronament neogòtic, amb arcs ogivals i pinacles al capdamunt.