Castell de Llindars
(Ribera d'Ondara - Segarra)

Ribera d'Ondara - Castell de Llindars

Ribera d'Ondara - Castell de Llindars (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Llindars
De l'antic castell de Llindars, documentat des de 1086, no se'n conserven restes. Es considera, però, que en formava part un tram de mur que tanca un carreró entre dues cases i que té un portal fet amb estretes dovelles. Hi té inscrita la data de 1654.

El castell de Llindars estava vinculat al de Rubinat i a Sant Pere dels Arquells. Al segle XII apareix el cognom llindars, segurament castlans del castell sota la senyoria dels Cervera. Quan Sant Pere dels Arquells passa a dependre de Montserrat (1592) el terme passa a se4r dominat per aquest monestir.