Castell de Talavera
(Talavera - Segarra)

Talavera - Castell

Talavera - Castell

Talavera - Castell

Situació Talavera. Carrer del Castell
El castell de Talavera estava situat a la part alta del turó, connectat amb el poble. El que avui podem veure és un casal que n'aprofita algunes estructures i alguns panys de l'antiga muralla. El més destacable és un mur atalussat situat al costat de l'actual porta adovellada, al sector més occidental de l'antic recinte.

El castell de Talavera està documentat des de l'any 1075. Durant l'alta edat mitjana n'eren senyors els Cervelló. L'any 1193 va ser llegat als Aguiló, que el posseïren fins a la segona meitat del segle XV, quan va passar per parentiu a mans de la família So. Dels So va passar, ja al segle XVIII, als Santcliment, marquesos de Rubí.