Torre de Talavera
(Talavera - Segarra)

Talavera - Torre medieval

Talavera - Torre medieval (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Talavera. Camí de la Guàrdia Lada
Necessita intervenció urgent
No gaire lluny del poble, al costat del camí de la Guàrdia Lada, hi ha les restes del que fou una torre de planta circular, lleugerament tronco-cònica. Malgrat que més de la meitat de l'estructura s'ha esfondrat, permet veure encara molt fidelment quin era el seu aspecte a l'època medieval. Els carreus derruïts es troben dispersos al voltant de la torre i és una llàstima que no s'hagi procedit a la seva restauració o consolidació. Tal com està pot acabar de caure ben aviat.

L'origen d'aquesta torre ens és desconegut però cal suposar que estava vinculada al castell de Talavera, amb funcions de torre de guaita. També podria haver estat un molí de vent, nom amb el qual, per cert, és conegut a la contrada.