Molí de Dalt (Montoliu)
(Montoliu de Segarra - Segarra)

Montoliu - Molí o torre de guaita

Montoliu - Molí o torre de guaita (Foto: Albert Esteves, 2014)

TipusMolí
Situació Camí de Montoliu a Montornés
Al costat del camí que va de Montoliu a Montornès hi ha una construcció troncocònica, feta amb pedra del país, que havia estat un molí de vent i que probablement fos, en origen, una torre de guaita vinculada amb el castell de Montoliu que deuria fer funcions de vigilància del camí d'accés al poble pel cantó de ponent.

Té dos nivells, amb sengles portes d'accés a cadascun d'ells. La porta del pis superior té una llinda monolítica amb la típica incisió conopial, pròpia de la baixa edat mitjana. Es troba en molt bones condicions i ha estat restaurada i rehabilitada pel seu actual propietari.