Portals del segle XVIII
(Agullana - Alt Empordà)

Agullana - Cases del segle XVIII (Foto: Albert Esteves, 2014)

Agullana - Portal del segle XVIII

Agullana - Portal del segle XVIII (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Diversos carrers del poble
Durant el segle XVIII i primera meitat del XIX, Agullana, com altres pobles de la comarca, va tenir un important augment demogràfic (337 habitants el 1718, 1.250, el 1857). Aquest impuls va ser degut en gran part a la indústria tapera, documentada al poble des de 1743 i que va permetre fer fortuna a grans famílies com els Puig, Guinart, Genís o Bech de Careda.

Fruit d'aquest desenvolupament va ser l'obertura de nous carrers i la construcció d'un bon nombre de cases. Moltes d'elles encara es conserven i als seus portals hi podem llegir la data de construcció.