Ca l'Armet
(La Jonquera - Alt Empordà)

La Jonquera - Ca l'Armet, façana carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2014)

La Jonquera - Ca l'Armet, llinda

La Jonquera - Ca l'Armet, llinda (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer Major, 69
És un dels casals més notables i antigues del poble. Té façana al carrer Major, amb un escut a la llinda on hi ha la data de 1720, i façana posterior que aboca al riu. En aquesta hi trobem el seu element més característic, un gran porxo cobert amb voltes de creueria i ancorat amb grans pilars fets amb carreus de pedra. Al seu interior es conserva un conjunt de frescos realitzats per un pintor italià d'estil pompeià, mort l'any 1640. Conserva també un interessantíssim arxiu de començament del segle XVIII, estudiat per Carles Pi i Sunyer. Aquesta casa va acollir al rei Ferran VII quan va retornar a Espanya després del seu exili a França.