Castell de Canadal
(La Jonquera - Alt Empordà)

La Jonquera - Castell de Canadal

La Jonquera - Castell de Canadal (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Canadal. Accés des del Pol.Ind. La Campa
Antic castell transformat en mas situat a un quilòmetre del poble. Del castell només en resten
Antic castell situat al costat mateix de la capella de Sant Jaume de Canadal. Està documentat des de l'any 1297 i va pertànyer a la família Canadal-Despich.

Fortalesa i residència. Documentat el 1297. El castell de Canadal pertangué a la família Canadal-Despich.uns quants elements, especialment a llevant: la portalada d'arc de mig punt, restes d'una finestra gòtica, cartel·les que sostenien una lladroneria, etc. Al costat mateix del castell hi ha restes de fortificació. Actualment presenta planta rectangular amb planta baixa i dos pisos que s'orienta a llevant. L'accés a la planta primera pis és exterior i està adosat a la façana principal, a la banda de migdia al damunt d'un porxo de pedruscall que dóna accés a la planta baixa. Les parets són de pedra i la coberta és una teulada a una aigua. També hi resten les carteles d'un matacà afegit recentment.
Notícies històriques