Sant Miquel de Fontfreda
(Maçanet de Cabrenys - Alt Empordà)

Maçanet de Cabrenys - Sant Miquel de Fontfreda

Maçanet de Cabrenys - Sant Miquel de Fontfreda (Foto: Albert Esteves, 2014)

Maçanet de Cabrenys - Sant Miquel de Fontfreda (Foto: Marta Lloret -Invarquit, Gencat-, 2009)

Situació Accés des de Maçanet per un camí rural
S'hi pot arribar per un camí rural, passant pel coll d'Oliveda, a uns 4 km del poble. Pertanyia, des de 1115, al priorat de Santa Maria de Lledó. Al segle XVII, com altres capelles veïnes, era sufragània de Sant Cristòfol dels Horts.

És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular que té la mateixa alçada de la nau. La porta, formada per un sol arc de mig punt i un timpà sobre la llinda monolítica, és a la façana de migdia. Pel tipus de carreus, de bona mida, ben escairats i polits, s'ha datat l'edifici actual a la fi del segle XII o inicis del XIII, amb restes visibles del temple anterior, potser del segle XI.