Mas Solers
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes - Mas Solers, detall de la reixa exrterior (Foto: Finca Mas Solers)

Sant Pere de Ribes - Mas Solers (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Finca Mas Solers s/n (Carretera BV 2112)
InterèsEspecial interès Interessant
L'antiga quadra de Solers està documentada des de 1281, tot i que s'han trobat restes d'època ibèrica. Posteriorment hi hagué una residència de monjos agustins. A mitjan segle XIX va ser adquirit per Casimir Girona, que va reformar l'edifici el 1888. El 1909 va passar a mans d'Eduard Maristany, marquès de l'Argentera, que el 1918 va fer construir les caves i el palau, dins un estil plenament inscrit dins el noucentisme classicista vigent a Catalunya en aquella època. El conjunt s'estructura amb un gran cos central i dos laterals, al voltant d'un gran pati enjardinat. El cos central constitueix un palauet senyorial, amb elements clàssics i esgrafiats a la façana.

Eduard Maristany, el propietari, era enginyer de camins i director de l'empresa ferroviària MZA. L'arquitecte, Enric Sagnier, és una de les figures senyeres de l'arquitectura catalana a les primeres dècades del segle XX.