El redós de Sant Josep i Sant Pere
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes - Redós , claustre

Sant Pere de Ribes - Redós , claustre (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Font Gumà
Situació Carrer de Josep i Pere Jacas, 15
InterèsEspecial interès Interessant
Hospital-asil creat a partir del llegat dels germans Josep i Pere Jacas, que havien fet fortuna a ultramar, i gestionat fins el 2005 per les Germanes Darderes. És un edifici modernista construït entre 1901 i 1905 estructurat en dos cossos que es disposen perpendicularment en relació a un cos central, envoltat d'un jardí. Té una magnífica façana que combina l'escultura de pedra, amb el maó vist i la ceràmica vidriada. De l'interior cal destacar-ne el claustre central i la capella, del 1909. L'hospital es va ampliar entre 1930 i 1946. Actualment és un centre geriàtric.