Monument a Mossèn Cinto Verdaguer
(Albanyà - Alt Empordà)

Albanyà - Monument a Mossèn Cinto Verdaguer

Albanyà - Monument a Mossèn Cinto Verdaguer (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJoan Ferrés
Situació Al costat del Santuari del Mont
L'any 2008 es va inaugurar un monument dedicat a mossèn Jacint Verdaguer, per commemorar el 175è aniversari de la Renaixença i pel fet que l'insigne poeta està vinculat al Santuari des de l'any 1884. En aquella època hi va fer una estada d'un mes i mig, durant la qual va escriure diversos poemes, entre ells alguns fragments de la seva obra més popular, el Canigó. L'any següent hi va tornar a hostatjar durant alguns dies. El monument és una escultura del poeta assegut a les pedres, d'esquena al Canigó, amb un llibre a la mà, feta en bronze. Està situada a pocs metres de la porta de l'església del Santuari.