Lliurona
(Albanyà - Alt Empordà)

Albanyà - Poble de Lliurona

Albanyà - Poble de Lliurona (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Veïnat de Lliurona. Accés des d'Albanyà
El petit poble de Lliurona, pertanyent a l'Alta Garrotxa però administrativament agregat al municipi empordanès d'Albanyà, està situat al costat de l'església romànica de Sant Andreu. Va quedar despoblat als anys seixanta del segle XX i cap als anys vuitanta va ser repoblat de nou amb gent que volia viure d'una forma diferent, en ple contacte amb la natura i en un entorn aïllat i lliure. Encara hi ha diverses cases ocupades per famílies neo-rurals que retornat la vida on ja no hi havia més que cases en procés d'enrunament, la majoria construïdes al llarg del segles XVII i XVIII.