Església de Sant Joan
(Montornès de Segarra - Segarra)

Montornès de Segarra - Església de Sant Joan

Montornès de Segarra - Església de Sant Joan (Foto: Albert Esteves, 2014)

Montornès de Segarra - El poble amb l'església

Montornès de Segarra - El poble amb l'església (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Plaça de l'Església
Situada al mateix turó on hi havia el castell, del qual n'era originàriament la capella, té el seu origen a l'alta edat mitjana i està documentada des de les acaballes del segle XI. L'edifici actual és, però, molt més tardà. Es tracta d'una reconstrucció del segle XVIII que aprofita, en la part de la capçalera, uns estructures gòtiques del vell castell. Segurament, en aquesta reconstrucció es va fer servir material procedent de les restes del castell que encarar deurien quedar en aquella època. El temple té planta rectangular i i consta d'una sola nau coberta en dos trams amb volta de canó amb llunetes i un tram amb volta de creueria. posteriorment es va construir la rectoria adossada i a començament del segle XX es va alçar al torre campanar.