Universitat de Cervera: la façana exterior
(Cervera - Segarra)

ervera - Universitat (4)

TipusEdifici escolar
AutorFrançois Montaigu, Alexandre de Rez, Francesc Soriano
Situació Plaça de la Universitat
Construïda aproximadament entre els anys 1726 i 1740, constitueix una de les obres destacades del barroc civil català. Les característiques d'aquest estil hi són plenament reflectides, especialment a la part superior, presidida per una imatge de la Immaculada, patrona de la universitat, inscrita dins una fornícula de perfil panxut, mixtilini. Aquesta mateixa sinuositat s'aprecia en el coronament, on hi destaca de forma especial, al capdamunt, una corona de bronze, símbol de la fundació reial. Es troben a faltar els escuts reial i pontifici que flanquejaven l'òcul central hi que van ser extrets durant la Guerra Civil.