Castell de Cervera
(Cervera - Segarra)

Cervera - Castell

Cervera - Castell (Foto: Nknudsen, 2011)

Cervera - Castell

Situació Carrer del Castell
Situat a l'extrem meridional de la ciutat, dalt d'un tossal, el castell de Cervera està recuperant poc a poc la seva estructura medieval, amb els treballs de reconstrucció duts a terme en els darrers anys. Documentat des de l'any 1026, era possessió dels comtes de Barcelona. Des de mitjan segle XI i fins a començament del XIV apareixen documentats els Cervera com a senyors del castell. Al segle XV es trobava molt malmès i el rei Joan II el va fer restaurar entre 1465 i 1470. A mitjan segle XX encara en restaven importants vestigis que es van anar perdent posteriorment, quan es va fer servir com escorxador. Les excavacions modernes han permès refer la seva planta, en forma de trapezi, amb torres cantoneres i altres situades enmig dels murs.