Farinera del Sindicat Agrícola
(Cervera - Segarra)

Cervera - La Farinera

Cervera - La Farinera (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorCèsar Martinell i Brunet
Situació Av. Pirineus - Carrer Castellnou
Construïda per Cèsar Martinell entre 1920 i 1922 per encàrrec del Sindicat Agrícola de Cervera. S'havia previst que formés part d'un conjunt urbanístic molt ambiciós, que havia de tenir també un local social, una panificadora i magatzems auxiliars, i que no va arribar a fer-se.

L'edifici té una planta irregular i està format per diferents volums d'alçada variable. El cos nord o magatzem de blat està format per una planta subterrània i dotze sitges. D'entre els altres cossos cal destacar la torre de l'aigua, coberta amb cúpula. A la façana dominen els arcs de mig punt i els parabòl·lics, i es combinen diferents materials i textures: pedra, maó vist i estuc.