Sant Martí Sesserres
(Cabanelles - Alt Empordà)

Cabanelles - Sant Martí Sesserres

Cabanelles - Sant Martí Sesserres (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Camí de Sant Martí Sesserres. Ctra. GIP-5237
Documentada des de l'any 1031, quan depenia del monestir de Santa Maria de Lladó, tot i que el seu origen pot ser anterior en cent anys a aquesta data. L'edifici actual és, però, més tardà, del tombant dels segles XII-XIII, d'estil romànic tardà. Molt posteriors són la sagristia i el campanar de torre, erigits entre els segles XVII i XVIII.

Consta d'una sola nau coberta amb volta de canó seguit apuntat, capçada amb absis semicircular orientat a llevant. El portal està compost de quatre arcs de mig punt en degradació, amb llinda i timpà llisos. Té tres finestres de doble esqueixada al mur de migdia i una altra a l'absis. Aquest està ornamentat amb un ràfec sostingut per un fris de mènsules decorades amb boles. La porta està folrada de ferro i duu la data de 1842.