Casa Joan (o Johan)
(Cervera - Segarra)

Cervera - Casa Johan

Cervera - Casa Johan (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer Major, 92
Gran casal renaixentista que aboca la seva façana principal al carrer Major. Malgrat la reforma efectuada l'any 1929 per Jeroni Martorell, que va desmuntar la façana per tornar-la a refer amb els elements originals, conserva plenament la seva fesomia de l'any 1549. Té un gran portal adovellat de punt rodó flanquejat per un altre de llinda recta, que substitueix un finestral, ara situat a l'interior del Museu del Blat i la Pagesia. A la planta noble hi ha tres finestres amb guardapols motllurat rectilini i mènsules esculpides, dues d'elles convertides en balcons. I al nivell superior, una galeria de solana sota un ràfec en destacat voladís.