Capella dels Dolors
(Cervera - Segarra)

Cervera - Capella dels Dolors

Cervera - Capella dels Dolors (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorFrancesc Soriano
Situació Plaça del Fossar
La Congregació dels Dolors fou fundada pel bisbe de Solsona, Manuel de Alba, l'any 1691. Nombroses donacions van possibilitar la construcció d'una capella, a tocar de l'església de Santa Maria, que es va beneir l'any 1734. El projecte va ser realitzat per Francesc Soriano, enginyer i en aquells moments director de l’obra de la Universitat. És un edifici de planta rectangular, cobert amb tres trams de volta de canó amb llunetes, i que compta amb un cambril a la part posterior. A la façana principal hi ha el portal, amb un frontó semicircular on hi ha l'escut de la Congregació, amb un cor travessat per fletxes.

El mobiliari litúrgic desaparegué durant l'any 1936 i la capella passà a utilitzar-se com a magatzem. Actualment està cedida a la comunitat de cristians coptes de Cervera.