Xalet Güell i fàbrica de galetes
(Cervera - Segarra)

Cervera - Xalet Güell

Cervera - Xalet Güell (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorManuel Minguell Rovira
Situació Castellnou, 16
La fàbrica de galetes La Palma, propietat de la família Güell, es va establir a Cervera l'any 1919. L'havia constituït Rossend Güell inicialment a Manresa l'any 1914, però la conflictivitat social de les zones industrials a l'època, i la possibilitat d'establir-se a un lloc rural molt proper a una estació de ferrocarril, van aconsellar el trasllat. Va estar en funcionament fins a l'any 1967. Al costat de la fàbrica s'havia iniciat, l'any 1918, la casa dels propietaris, caracteritzada per l'airosa torre quadrangular a maó vist, amb coberta piramidal de teules i ample voladís, ornamentada amb detalls ceràmics. No es pot visitar.