Restes del castell de Granyanella
(Granyanella - Segarra)

Granyanella - Restes del castell

Granyanella - Restes del castell (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Carrer del Castell
El castell de Granyanella, pràcticament desaparegut, estava situat dalt del tossal sota el qual s'agrupa el poble. Degué ser construït al segle XI, a l'època del repoblament, i va ser senyorejat, almenys fins al segle XIII, per una branca secundària dels Cervera. A partir del segle XIV va passar a formar part de les possessions del monestir de Poblet. Actualment amb prou feines en resta un pany de paret que podria haver format part de l'antiga fortalesa. Amb tota certesa, el material procedent del castell, un cop enrunat, va ser aprofitat per bastir una nova construcció d'ús agrícola, en data incerta.