Sant Pere de la Curullada
(Granyanella - Segarra)

Granyanella - Sant Pere de la Curullada

Granyanella - Sant Pere de la Curullada (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació La Curullada
Situada al costat del castell, l'actual església parroquial de la Curullada va ser alçada l'any 1625 per substituir un antic edifici romànic allunyat del nucli i que s'havia quedat petit, del qual no en resten vestigis. El temple nou té una nau, amb capella lateral i sagristia. Compta amb un campanar de torre adossat a la façana. El portal, rectangular, és senzill i auster. Al seu damunt hi ha una fornícula amb una petita cúpula de petxina.

De l'antiga església de Sant Pere procedeix el retaule de l'esposori de la Verge, del segle XV, obra de Pere Serra, actualment al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. El Museu el va restaurar després d'haver estat trossejat i malmès en fer-se servir com a porta de la rectoria.