Monestir de Sant Feliu de Guíxols: Arc de Sant Benet
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - Arc de Sant Benet (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Feliu de Guíxols - Arc de Sant Benet, escut del Monestir

Sant Feliu de Guíxols - Arc de Sant Benet, escut del Monestir (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Feliu de Guíxols - Arc de Sant Benet, escultura moderna de Domènec Fita

Sant Feliu de Guíxols - Arc de Sant Benet, escultura moderna de Domènec Fita (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça del Monestir
Antiga portalada del recinte monacal dut a terme durant les reformes del segle XVIII. Va ser enllestida l'any 1747 i constitueix un bon exponent de l'arquitectura barroca setcentista. El conjunt de la portalada és un mur de carreus grossos i ben tallats amb el coronament mixtilini típic del barroc. La porta és d'arc escarser i està flanquejada per dos parells de columnes que reposen sobre grans pedestals, les quals sostenen un entaulament presidit per l'escut del Monestir. Al seu damunt hi ha la fornícula, amb la imatge del sant. L'escultura original va ser destruïda l'any 1936 i ha estat substituïda per una imatge moderna, obra de l'escultor Domènec Fita (1999).