Ajuntament
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Feliu de Guíxols - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorAvel·lí Cimadella, Joan Margarit
Situació Plaça del Mercat, 6-9
A l'emplaçament de l'actual Ajuntament hi havia hagut una casa coneguda amb el nom de Sant Bernardí. L'edifici actual es fruit de la reconstrucció d'aquella antiga casa, efectuada l'any 1547 i ampliada amb un pis més l'any 1579. Al 1763 degueren fer-se reformes, perquè a la façana hi ha un escut amb aquesta data. La torre del rellotge, coberta amb una estructura cupular de ferro que fa de campanar, va ser afegida l'any 1847. Els bombardeigs de la Guerra Civil van deixar molt malmès l'edifici, que va ser restaurat i ampliat a partir de 1944.

La façana principal, que dóna a la plaça, mostra un gran arc adovellat a la planta baixa, tres grans finestrals emmarcats amb pedra, amb guardapols i mènsules a la planta noble, i una galeria de tipus renaixentista al pis superior. Sobre aquesta galeria hi ha un destacat ràfec ornamentat amb rajoles ceràmiques al·lusives a la vila.