Hospital Municipal
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - Hospital Municipal

Sant Feliu de Guíxols - Hospital Municipal (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Feliu de Guíxols - Hospital Municipal (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Hospital, 23-25
L'existència d'un hospital de pobres a la vila data de començament del segle XIV, quan estava situat intramurs. Al tombant dels segles XVI-XVII es construeix un nou hospital, més gran, fora de les muralles, al mateix emplaçament que l'actual, iniciat l'any 1595. Era de titularitat municipal i era l'Ajuntament qui nomenava l'administrador i l'hospitaler, que era la persona tenia cura dels malalts. Durant el segle XVIII es realitzaren donacions testamentàries per a la millora i ampliació de l'Hospital, dues de les quals, de 1759 i 1760, han deixat el seu testimoni en sengles làpides encastades als murs de l'edifici. L'edifici actual és, tanmateix, fruit de la reforma neoclàssica efectuada l'any 1856-57, arran del llegat Surís i Llorens. D'aquella època és la capella de la Misericòrdia que es troba a l'interior de l'edifici. Entre 1914 i 1921, mercès a la deixa de la família Llagostera, va ser remodelat de nou sota la direcció de l'arquitecte municipal Joan Bordàs.