Casa Maynegre
(Sant Feliu de Guíxols - Baix Empordà)

Sant Feliu de Guíxols - Casa Maynegre

Sant Feliu de Guíxols - Casa Maynegre (Foto: Albert Esteves, 2012)

AutorJosep Bori Gensana*
Situació Crtra. de Palamós, 7178-194
Xalet unifamiliar amb jardí fet construir per Ramon Ball-llovera i Maria del Carme Maynegre, l'any 1898. La seva conversió en hotel ha suposat l'ampliació de l'edifici per la part del darrere, però ha preservat l'estètica essencial de la casa, amb la seva destacada torratxa, de coberta apuntada.

Maria del Carme Maynegre i Juanals (Castell d'Aro 1861 - Sant Feliu de Guíxols 1922) va ser mestra i fundadora, amb la seva germana Carolina, de l'escola per a nenes El Hispano, d'esperit progressista.

*El Catàleg del Patrimoni de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols atribuex l'obra a l'arquitecte General Guitart i Lostaló, tot i que el projecte original està signat per Josep Bori, l'any 1898.