Casa de la Vila
(Vielha e Mijaran | Vielha - Val d'Aran)

Vielha - Casa de la Vila

Vielha - Casa de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça de la Glèisa, 2
Edifici bastit l'any 1829, tal com commemora una placa de la façana, on s'indica que va ser construït durant el regnat de Ferran VII i essent governador de la Val d'Aran Policarpi Vázquez de Aldana. Està situat al lloc més cèntric de la vila, a la plaça de l'Església, d'esquena al riu Nere.

Consta de dues plantes i humarau, aquest obert amb les típiques lucanes. La planta baixa està porticada en les seves dues façanes obertes a carrer, i la planta principal està centrada per tres balcons alineats. A la façana, a més de la placa ja esmentada n'hi ha una altra que recorda la visita del rei Alfons XIII l'any 1924.