Castell de Molinàs
(Colera - Alt Empordà)

Colera - Castell de Molinàs (Foto: Gorgònia, SL, 2005)

Colera - Poble de Molinàs

Colera - Poble de Molinàs (Foto: Albert Esteves, 2014)

Situació Camí, a l'esquerra de la N-260, abans d'arribar al poble
Prop del poblet deshabitat de Molinàs hi ha les restes d'una torre-castell, de la qual no hi ha referències històriques precises. Podria ser una torre de guaita d'època medieval, reconstruïda i ampliada més tard, potser cap al segle XIII-XIV. Es conserva una part dels murs perimetrals, amb espitlleres, dividida en dues estances, una de les quals potser era descoberta des dels orígens. Hi ha un arc diafragma de mig punt i indicis d'alguns més.

Molinàs és un nucli construït bàsicament al segle XVIII, lligat al conreu de la vinya i que a principis del XX, va arribar a tenir cent habitants.