Església de Santa Maria
(Portbou - Alt Empordà)

Portbou - Església de Santa Maria

Portbou - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2014)

AutorJoan Martorell Montells
Situació Església
InterèsEspecial interès Interessant
Magnífic temple neogòtic construït entre 1878 i 1893, promogut per la Companyia dels Ferrocarrils de Tarragona a Barcelona i França, a la mateixa esplanada de l'Estació, a la part més alta del poble. Inicialment, estava destinada als treballadors de l'empresa i era sufragània de Sant Miquel de Colera.

Es tracta d'un edifici de nau única, alta i esvelta, coberta amb fusta sobre arcs diafragmàtics, tret del tram que fa de pòrtic, cobert amb volta de creueria, i capçada amb un absis poligonal. Els seus elements més destacables són la portada i el campanar. La portada està formada per tres arcs ogivals de la mateixa alçada emmarcats dins un fris presidit per la imatge de la Verge. El campanar, exempt, és una torre de planta octogonal nervada que té un pis superior d'arcs apuntats capçat amb una creu de ferro.