Mas de Liona i Mas Bargalló
(Olivella - Garraf)

Olivella - Mas Bargalló (Foto: Albert Esteves, 2006)

Olivella - La Mesquita

Olivella - La Mesquita (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Camí de Jafre
Aquests dos masos formen una agrupació de cases a banda i banda del camí de Jafre. El mas de Liona, format per dues vivendes separades, està documentat des de 1538 i al llarg dels segles ha estat propietat de les famílies Batlle i després Raventós. El mas Bargalló està documentat des de 1334, essent posseït per les famílies Bargalló, Raventós (segles XVI-XVII) i Alegret de Carro (segle XVIII). El segle XIX va anar canviabt de mans fins que va quedar deshabitada el 1965 i restaurada modernament. Molt a prop hi ha la Mesquita, fins fa poc enrunada, documentada des del segle XVIII amb el nom de Casa del Forn.