Torre de la Presó
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Torre de la Presó

Caldes de Montbui - Torre de la Presó (Foto: Albert Esteves, 2022)

Caldes de Montbui - Torre de la Presó (Foto: Graciel·la Vidal, 2014)

Situació Carrer Major, 103
La muralla de Caldes devia existir ja al segle XI donat que està documentada des de l'any 1102. Va ser remodelada en diverses ocasions, especialment a mitjan segle XIV i de nou entre 1872 i 1875, durant la tercera guerra carlina. Consta l'existència de cinc portals, un dels quals era el portal d'en Bellit, que estava flanquejat per dues torres, alçades entre 1347 i 1370. Se n'ha conservat només una, la denominada torre de la Presó, que va tenir aquesta funció a la segona meitat del segle XIX.

La torre, de planta semicircular amb el costat interior rectilini, consta de planta baixa i dos pisos i voltes a la catalana. Està bastida amb paredat de pedra irregular. La coberta, emmerletada, és d'època moderna.