Casa Delger
(Caldes de Montbui - Vallès Oriental)

Caldes de Montbui - Casa Delger

Caldes de Montbui - Casa Delger (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Doctor Joaquim Delger, 14
L'any 1765 es van establir a Caldes el calderer Antoni Delger i la seva dona Margarida Cendra. Van ocupar una casa del segle XVII que va ser notablement renovada l'any 1807. L'any 1959 va ser cedida per la família a l'Ajuntament de Caldes, que la va habilitar com a museu.

La casa, de planta baixa i dos pisos, conserva l'antic portal adovellat, de mig punt i presenta la façana decorada amb esgrafiats que, a la planta baixa, simulen grans carreus i, als pisos, es planteja amb un plafó i una falsa motllura al voltant de les obertures. Els balcons mostren baranes de ferro forjat ben treballades.