Can Gambús
(Sabadell | Rodal - Vallès Occidental)

Masia de Can Gambús

Masia de Can Gambús

Masia de Can Gambús

Situació Carrer del Regne Unit, entre Ronda de Jean Monet i carrer Hongria.
Al Parc de Can Gambús, urbanitzat el 2009, es troba la masia i capella de Can Gambús. Es tracta d'una masia documentada a mitjans del segle XVI amb el nom de Mas Anglada; aleshores pertanyia al terme municipal de Sant Pere de Terrassa. La masia actual és de finals del segle XIX.

L'estructura de la masia que ens ha arribat fins a l'actualitat mostra un conjunt d'edificis que es van anar afegint al nucli inicial segons les necessitats de cada moment.

Es tracta d'una masia de planta baixa, pis i golfa, amb coberta a dos vessants que donen aigües a les façanes laterals. La golfa està rodejada per un porxo d'arcs de mig punt. Sobresurt del conjunt una torre quadrada, coronada per un mirador amb balustres. Adossada a la masia hi ha capella que té un atri d'entrada.

Actualment el conjunt allotja un bar-restaurant-lounge club.